Hlavní navigace

Březen 2016 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

První místo mezi novinkami minulého měsíce března s pěkným náskokem obsadila aplikace pro aktualizaci zastaralých ovladačů. Na druhé příčce se pak umístily digitální hodiny, které je možné libovolně umístit na plochu.
Coudy 12. 4. 2016

Sdílet

Jako každý měsíc, i tentokrát vám přinášíme přehled patnácti novinek, které si uživatelé nejčastěji stáhli z katalogu Stahuj.cz. Na pomyslném prvním místě se objevila s obrovským náskokem aplikace, která umožňuje aktualizaci zastaralých ovladačů. Druhé místo pak obsadila jednoduchá aplikace hodin na plochuNa pomyslném třetím místě se nachází výborný stahovací manažer pro různe soubory. Samozřejmě se jako vždy společně podíváme i na další zajímavé programy umístěné v žebříčku nejstahovanějších programů za poslední kalendářní měsíc.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Snail Driver Freeware 747
2.  Digital Clock Freeware 146
3.  TotalD Freeware 114
4.  XP Services Optimizer Freeware 111
5.  PDF Merger Freeware 100
6.  Youtube And Facebook Video Downloader Freeware 90
7.  Free WiFi Hotspot Freeware 89
8.  Noizio.Net Freeware 85
9.  Google Nik Collection Freeware 85
10.  Comodo Cloud Antivirus Freeware 77
11.  Never10 Freeware 75
12.  Etcher Freeware 75
13.  ZHPCleaner Freeware 67
14.  Weeeny Free PDF to Excel Converter Freeware 67
15.  Proxy Mask Freeware 60

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. Snail Driver

Na prvním místě našeho žebříčku se s obrovským náskokem umístila aplikace Snail Driver. Jedná se o jednoduchý software sloužící pro aktualizaci zastaralých ovladačů. Provede kontrolu systému a v případě zjištění neaktuálních ovladačů hardwaru umožní automatické vyhledání, stažení a instalaci nejnovějších verzí. Aplikace zobrazí, o jaký ovladač se jedná, respektive informuje o jeho výrobci, konkrétním hardwaru, datu instalace a verzi. Aplikace současně zobrazuje informace o hardwaru počítače (model, operační systém, procesor, velikost RAM).

Pohled na aplikacSnail Driver

2. Digital Clock

Na druhém místě se umístila velmi zajímavá aplikace Digital Clock. Jedná se v podstatě o digitální hodiny, které si můžete umístit na plochu systému Windows. Aplikace poskytuje různé možnosti přizpůsobení vzhledu, ať už se jedná o použitý skin, vlastní styl písma, nastavení barev, zvolení textur nebo velikosti a průhlednosti. Stejně tak je možné nadefinovat velikost mezery mezi znaky, časový formát (systémový či vlastní) nebo zarovnání. Další možnosti pak přinášejí pluginy, které implementují například alarm, notifikaci, datum či plánovač.

Pohled na spuštěnou aplikaci Digital Clock

3. TotalD

Pomyslnou třetí příčku obsadil TotalD, který je pokročilý download manažer. Funguje jako správce stahování a uploadování souborů z BitTorrent sítě. Umožňuje stahování souborů pomocí přímých odkazů. Stejně tak poskytuje nástroje pro stahování videí do PC z takových serverů jako jsou YouTube, Vimeo, Dailymotion nebo Veoh. Díky podpoře simultánního stahování více souborů je možné připojení a rychlost rovnoměrně přerozdělit mezi tyto soubory.

Pohled na základní nabídku programu

Další užitečné aplikace

Na pomyslné čtvrté příčce se umístil program s názvem XP Services Optimizer. Jedná se o systémovou utilitu pro Windows XP, která umožňuje manuální nebo automatickou optimalizaci a zvýšení úrovně služeb. Za pomoci několika kliknutí je možné přizpůsobit hlavní nastavení a vykonat některé důležité úkony, ať už se jedná o provedení kompletní systémové analýzy a diagnostiky, přepnutí do herního režimu, vytvoření profilu pro uložení specifických nastavení, stejně tak je možné obnovit systém do předchozí konfigurace. Jednotlivé služby je možné volitelně zakázat nebo opět povolit.

Na pátém místě se umístila aplikace s názvem PDF Merger. Jedná se o nástroj pro spojování více PDF dokumentů do jednoho. Vyžaduje import vstupních souborů. K dispozici je vestavěný prohlížeč, prostřednictvím kterého lze zkontrolovat, že se jedná o správné dokumenty. Aplikace nabízí základní schopnosti, ať už se jedná o přiblížení, nebo oddálení textu pomocí lupy. Zajímavostí je možnost vytváření záložek pro jednodušší nalezení vybraných pasáží ve sjednoceném dokumentu.

Poslední zmíněnou aplikací je aplikace Youtube And Facebook Video Downloader. V podstatě se jedná o jednoduchý nástroj pro stahování videí z Facebooku nebo YouTube. Vyhledávání videí probíhá na základě zadané URL adresy. V tomto ohledu je důležité zmínit, že aplikace dokáže zpracovávat větší množství URL adres současně a stahovat tak postupně jedno video za druhým bez potřeby interakce s uživatelem. Videa z YouTube lze stahovat v maximální kvalitě 720p (1280 × 720 pixelů).

Autor článku