Hlavní navigace

Březen 2015 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

V nejvíce stahovaných březnových novinkách se na předních příčkách umístily dvě aplikace zobrazující produktové klíče operačního systému Windows a populární program k vyhledávání potencionálních hrozeb v počítači.
Coudy 10. 4. 2015

Sdílet

Jako každý měsíc, i tentokrát vám přinášíme přehled patnácti programů, které si uživatelé nejčastěji stáhli z katalogu Stahuj.cz. Na pomyslném prvním místě a třetím místě se objevily programy sloužící ke zjištění produktových klíčů Windows a na druhém místě se nachází populární doplněk antivirových programů ke skenování  vašeho počítače.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Windows 9 Product Key Viewer Freeware 252
2.  Kaspersky Security Scan Free  Freeware 213
3.  Key find Freeware 140
4.  Ultra Adware Killer Freeware 112
5.  YouTube Media Downloader Freeware 109
6.  Raven Security Freeware 102
7.  4x4 Offroad Race Freeware 101
8.  Print Passport Photo Freeware 98
9.  SSD-Z Freeware 93
10.  Caustic Freeware 69
11.  Natron Freeware 69
12.  AirBrowse Freeware 68
13.  Check Disk GUI Freeware 67
14.  Impress Shareware 67
15.  Windows OEM Information Editor Freeware 61

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

 

1. Windows 9 Product Key Viewer

Windows 9 Product Key Viewer je freewarová přenosná aplikace, která slouží k jednoduchému zobrazení produktového klíče vašeho operačního systému Windows. Podporovány jsou verze Windows XP, Vista, 7, 8 a 8.1. Pomocí tohoto programu si můžete ihned a jednoduše zobrazit licenční klíč vašeho OS a uložit jej do systémové schránky (clipboardu). Klíč může být také uložen do souboru ve stejném umístění jako je spustitelný soubor programu a později použit pro jeho obnovení. Vedle toho aplikace také zobrazuje informace o konkrétní verzi systému a zda je aktivován.

Windows 9 Product Key Viewer - jednoduchá aplikace k zobrazení produktového klíče

2. Kaspersky Security Scan Free

Kaspersky Security Scan Free je známá aplikace, která vám rychle zkontroluje počítač pomocí pokročilých technologií skenování a následně vás přehledně informuje o výsledcích. Kontrola se týká známých druhů malwaru a snadněji zranitelných míst ve vašem počítači. Aplikace navíc poskytne rady ohledně stavu zabezpečení vašeho počítače. V programu je možnost si automaticky nastavit dobu skenování a samozřejmě můžete ručně spustit skenování celého systému, nebo jen rychlou kontrolu těch nejvíce ohrožených částí. Naprostou samozřejmostí je použití s velkou většinou antivirových programů. Aplikace navíc poskytuje dokonce i rady, jak řešit bezpečnostní problémy, které odhalí. Kaspersky Security Scan používá nejnovější technologie spolu s přístupem ke cloudovým informacím v reálném čase a díky tomu dokáže ve vašem počítači odhalit i nejnovější viry a vznikající hrozby.

 

Kaspersky security scan Free - aplikace sloužící k rychlému skenování počítače

3. Key find

Na třetím místě se taktéž umístila aplikace, která umožňuje zjištění produktového klíče Windows verze 7, 8, 8.1 a XP. Od již dříve zmíněné aplikace umí navíc zjistit produktový klíč kancelářského balíku Microsoft Office, což se v mnohých případech může hodit. Aplikace je zaměřena především pro majitele nových Windows 8 a 8.1 s on-line distribucí, aby si zapsali svůj produktový klíč, například kvůli přeinstalaci operačního systému svého počítače. Aplikace umí zobrazit klíče jak pro 32 Bitovou verzi tak i pro 64 Bitovou verzi operačního systému Windows či balíku Office.

 

Key find - jednoduchý program pro zjištění produktových čísel

Další užitečné aplikace

Na pomyslném čtvrtém místě se nachází program Ultra Adware Killer, který je výborným nástrojem pro detekci a následné odstranění adwaru. Nejčastějšími problémy jsou doplňky pro různé internetové prohlížeče, zejména nástrojové lišty apod. Program disponuje přehledným rozhraním, takže si stačí pouze vybrat konkrétní typ nevyžádaných položek a velmi jednoduše je navždy odstranit. 

Další program v pořadí se jmenuje YouTube Media Downloader a slouží pro stahování videí a jejich následné uložení ze serveru YouTube přímo do vašeho počítače, a to dokonce i vysoké obrazové kvalitě (až Full HD). Výstupní kvalitu videa lze pomocí rozbalovacího menu zvolit podle vlastních požadavků. Na kvalitě závisí i konečná velikost souboru. Kromě videa je možné uložit pouze extrahovaný zvuk ve formátu MP3. Program podporuje také stahování videí jinak dostupných až od určité věkové hranice.

Jedinou hrou umístěnou v našem žebříčku je 4x4 Offroad Race, jedná se o 3D off-road závodní hru pro milovníky náročného terénu. Výkonná terénní vozidla,  nehostinné stezky a trasy, extrémní povětrnostní podmínky - to vše patří k pravému offroudovému závodu. Budete mít možnost závodit s vozidly s pohonem na všechna čtyři kola, muset překonat hrozné silnice, dělat skoky přes hrboly a výmoly, srazit soupeře mimo trať. Dvanáct těžkých závodů a patnáct různých vozů vás nenechá ani na chvíli odpočinout. 

Autor článku