Hlavní navigace

Březen 2013 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

Chcete sledovat televizi prostřednictvím internetu? Díky novince TV Online máte tuto možnost k dispozici. Rovněž naleznete v našem přehledu aplikace pro práci s fotkami a také několik zábavných her.
Roman Polášek 11. 4. 2013

Sdílet

Přehled patnácti nejstahovanějších novinek má tentokrát jasného vítěze – aplikaci TV Online. Za ní naleznete spoustu dalších a bezplatných aplikací, které pomohou oživit vaše fotky, vyčistit registr systému, změřit výkon počítače nebo nabídnou pohodlný a rychlý přístup k Facebooku.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  TV Online Freeware 2585
2.  Toolwiz Pretty Photo Freeware 710
3.  Registry Recycler Freeware 687
4.  Photo Slideshow Maker Free Freeware 569
5.  Print Edit Freeware 397
6.  Xtreme Download Manager Freeware 363
7.  Úplněk Demo 237
8.  PCMark 7 Shareware 191
9.  TPV výpočty Lite Freeware 188
10.  Mozilla Cleaner Freeware 186
11.  MP3 Opravář Freeware 181
12.  Thomas a duchové 2 – V džungli Freeware 179
13.  Prey Freeware 176
14.  Potrubí Freeware 175
15.  FBMonitor Freeware 171

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. TV Online

Jasným vítězem našeho přehledu na měsíc březen se stal program TV Online, který umožňuje sledování televizního vysílání prostřednictvím internetu. Obsahuje většinu českých, ale i některé slovenské, televizní stanice. Bez složitých nastavení tedy můžete sledovat své oblíbené pořady.

K fungování aplikace je třeba mít na počítači nainstalovaný VLC Media Player. Pokud jej nemáte, aplikace by jej měla doinstalovat automaticky. Pak už jen stačí program spustit a vybrat televizní stanici. K dispozici máte rovněž přehled aktuálně běžících pořadů a nechybí ani televizní program, kterým lze procházet. Protože je sledování televize velmi návyková činnost, obsahuje aplikace také možnost nastavení doby, po které se činnost programu ukončí.

Aplikace je zdarma, stejně jako sledování vysílání. Otázkou je pak, do jaké míry je toto bezplatné šíření legální. Zatím je však aplikace plně funkční. K bezproblémovému fungování je pak třeba i rychlé a stabilní internetové připojení.

TV Online umožňuje sledování televizního vysílání prostřednictvím internetu

TV Online umožňuje sledování televizního vysílání prostřednictvím internetu

TV Online umožňuje sledování televizního vysílání prostřednictvím internetu

2. Toolwiz Pretty Photo

Pokud si hrajete rádi s fotkami, jistě vás zaujme také další novinka v našem žebříčku. Je jí šikovný nástroj Toolwiz Pretty Photo, se kterým můžete jednoduše a rychle ozvláštnit svoje fotky. Mezi hlavní přednosti tohoto programu jistě patří početná galerie filtrů, které lze na fotografie aplikovat. Výsledný vzhled pak můžete korigovat ještě úpravou odstínu a sytosti, vyvážením barev nebo přizpůsobením jasu a kontrastu. K dispozici jsou také pokročilé nástroje, kterými můžete vyhladit nedokonalosti pleti, zachovat barevnost jen na vybraných částech fotky nebo přidat do fotek světlo.

Kromě efektů můžete fotky doplňovat také různými geometrickými tvary, šipkami či bublinami s textem. Rovněž nechybí možnost vložení dalších objektů, které lze čerpat z rozsáhlé knihovny, kterou aplikace také obsahuje. Objekty jsou utříděny do mnoha kategorií a nechybí mezi nimi například oční stíny, brýle, různé masky nebo klobouky.

Spolu s touto aplikací se instaluje také Toolwiz Photo Collage, jehož pomocí můžete vytvářet koláže ze svých fotek. Využít můžete přitom mnoha připravených šablon, nebo si vytvořit vlastní. Pokud vás aplikace zaujala, jistě si přečtěte také naši recenzi.

Toolwiz Pretty Photo obsahuje spoustu efektů a nástrojů pro vaše fotografie

Toolwiz Pretty Photo obsahuje spoustu efektů a nástrojů pro vaše fotografie

Toolwiz Pretty Photo obsahuje spoustu efektů a nástrojů pro vaše fotografie

3. Registry Recycler

Třetí příčka patří za měsíc březen utilitě Registry Recycler, která je primárně určena k čištění registru systému Windows. Její cíl je jasný. Snaží se najít a následně i opravit chyby, které registr obsahuje. Díky opravě lze docílit rychlejší odezvy systému a také větší stability.

Aplikace dokáže prohledat registr a poté zobrazí seznam všech chyb, které nalezla. Z nich pak můžete vybrat, které si přejete opravit. Souvisejícím nástrojem programu je defragmentace registru. Aby bylo používání aplikace bezpečné, přítomná je rovněž možnost zálohy a případné obnovy stavu registru. Pokud by tedy zásah nedopadl úplně dobře, můžete se vrátit k některému z předchozích stavů. Drobným doplňkem programu je pak správa aplikací spouštěných po startu systému. Kompletní popis funkcí programu pak naleznete v našem článku.

Registry Recycler pomůže opravou registru zrychlit váš systém

Registry Recycler pomůže opravou registru zrychlit váš systém

Registry Recycler pomůže opravou registru zrychlit váš systém

Další užitečné aplikace

Mimo vyjmenované aplikace se v žebříčku nacházejí také další zajímavé softwarové produkty, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Pokud často tisknete internetové stránky, vyzkoušejte doplněk Print Edit pro Firefox, jehož pomocí lze upravit vzhled tisknuté stránky. Pro originální a zajímavé foto prezentace pak můžete využít Photo Slideshow Maker Free. Teenagery pak jistě zaujme i FBMonitor, který nabízí poněkud odlišný přístup k Facebooku než internetový prohlížeč. Pokud však máte náladu na hraní her, jistě vyzkoušejte pokračování zajímavé hry Thomas a duchové 2.

Autor článku