Hlavní navigace

BitTorrent Bleep: nový šifrovaný IM komunikátor

BitTorrent vydal svůj vlastní komunikační nástroj Bleep, který má díky plnému šifrování zajistit zcela bezpečnou komunikaci. Přihlásit se jde navíc anonymně a klient je multiplatformní.
Martin Tábor 22. 9. 2014

Sdílet

Nová komunikační platforma Bleep od BitTorrentu je sice stále oficiálně v alpha verzi, leč v podstatě již zcela funkční. Chybí pouze některé z funkcí, které autoři pro Bleep do budoucna ještě zamýšlí. Mezi tzv. instant messengery však zaujímá Bleep hned od začátku zcela mimořádné postavení, jelikož klade maximální důraz na bezpečnost a navíc využívá technologická řešení, podobná torrentovým sítím. Veškerá komunikace uskutečněná skrze novou IM platformu je totiž šifrovaná a P2P řešení má za následek i to, že zprávy lze zasílat pouze přihlášeným uživatelům. Žádná data se totiž neukládají na server.

Bleep – klient pro Windows

Bleep má tedy kromě pozitiv samozřejmě i svá negativa, ale pro některé uživatele může představovat vlastně dlouho postrádané řešení. Uskutečnit lze jak bežný chat, tak i hlasové hovory, a to skrze nejrůznější operační systémy. Aktuálně můžete Bleep stáhnout pro:

Během následujícího vývoje však přibydou i další platformy. Při registraci si lze vybrat mezi anonymním účtem nebo účtem, jenž je propojený s e-mailovou adresou. V druhém případě pak máte k dispozici více funkcí a import kontaktů z Gmailu. Bleep potřebuje od vývojářů jisté vychytat ještě řadu much, ale i tak již představuje zajímavou alternativu k nejvyužívanějším službám v oboru.

Zdroj: bittorrent.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty