Hlavní navigace

AVG představuje nové verze 2011

Obliba sociálních sítí stále roste, a proto je nová verze AVG ve volně dostupné i placené verzi založena na zdokonalených vlastnostech reagujících na tento trend. K vývoji dávali podněty samotní uživatelé
David Sillmen 29. 9. 2010

Sdílet

AVG Technologies představil novou verzi antivirového programu AVG 2011. Nová verze software byla vytvořena na základě podnětů globální komunity AVG čítající více než 110 milionů uživatelů a zahrnuje zdokonalenou webovou ochranu, jednodušší ovládání, nejlepší detekční výsledky, svižnější a výkonnější provedení. AVG 2011 je nejnovějším a nejvyspělejším antivirovým programem společnosti AVG Technologies, určeným pro domácí uživatele i malé podniky.

Mezi unikátní vlastnosti AVG 2011 patří využití síly internetové komunity zahrnující 110 miliónů našich uživatelů. Díky filozofii People-Powered Protection, se tak každý částečně podílí na našem bezpečnostním řešení. Členové komunity AVG jsou součástí systému a každý den nám posílají přes 1,5 miliardy potenciálních hrozeb k následnému zkoumání,“ řekl J. R. Smith, generální ředitel AVG Technologies. „Jsme přesvědčeni, že AVG 2011 svými vlastnostmi zahrnujícími webovou ochranu, zdokonalenou bezpečnost sociálních sítí a intuitivní uživatelské ovládání patří v současnosti mezi nejlepší produkty v oblasti volně dostupného i placeného antivirového software.“

Zdokonalená ochrana webových stránek a sociálních sítí

Vzhledem k tomu, že 99 % dnešních hrozeb přichází z webů, které jsou často aktivní méně než 24 hodin, je jejich detekce v reálném čase nutností. LinkScanner, jedinečná součást programu AVG 2011, již dokázal, že si s internetovými hrozbami umí poradit. Tento nástroj ve verzi pro uživatele PC i Mac umožňuje surfovat na webu, používat elektronickou poštu, nakupovat či komunikovat prostřednictvím sociálních sítí, a to vše bez obav z případného zneužití osobních údajů na potenciálně napadených stránkách. LinkScanner v reálném čase automaticky kontroluje a chrání i odkazy uvnitř sociálních sítí jako Facebook či MySpace. Nástroj je uživatelsky přívětivý a nevyžaduje žádnou specifickou konfiguraci. Aktivace ochrany probíhá automaticky, a proto je uživatel zabezpečen ihned po spuštění programu.

Uživatelská nenáročnost

Jako odpověď na zpětnou vazbu globální komunity AVG zahrnuje AVG 2011 některá zdokonalení, která činí tento software uživatelsky přívětivějším. Instalační proces byl redukován na pět jednoduchých kroků a případný proces odinstalace programu je stejně bezproblémový. Vzhledem k faktu, že mnoho uživatelů využívá multimediální aplikace, obsahuje AVG 2011 speciální herní režim, který prohledává a chrání počítač bez jakéhokoli přerušování spuštěných programů objevujícími se pop-up okny. Vedle toho ještě obsahuje novou funkci automatických oprav, která uživatelům umožňuje jedním kliknutím automaticky vyřešit případné softwarové potíže.

Nejlepší detekční výsledky

Nezávislé testy prokázaly, že AVG 2011 dosahuje jedněch z nejlepších detekčních výsledků v oblasti antivirových produktů. Díky unikátnímu systému Smart Scanning a několikaúrovňovému detekčnímu schématu mohou uživatelé AVG těžit z nejlepší ochrany, která vysoce předčí všechny konkurenční produkty. „Jedinečná technologie webové ochrany spolu s bezprostředním varováním před nebezpečím nám umožňuje poskytnout to nejvyspělejší bezpečnostní řešení na světě,“ řekl Karel Obluk, technický ředitel AVG Technologies.

Rychlejší, jednodušší a výkonnější

AVG 2011 je navržen tak, aby skenovací procesy nezpomalovaly počítač. AVG 2011 odpovídá na poptávku komunity uživatelů po produktu s rychlým skenováním a lepšími detekčními výsledky. Nová funkce Smart Scanning dokáže rozpoznat, které soubory jsou certifikované a bezpečné, a proto analyzuje pouze nová a dosud neověřená data. Při samotném procesu skenování se Smart Scanning soustřeďuje na ty součásti systému, které zrovna uživatel nevyužívá, aby tak kvůli spuštění antivirového testu nedocházelo ke snížení celkového výkonu počítače.

AVG 2011 Business Edition – jednoduché uživatelské rozhraní

Společnost AVG si uvědomuje, že ne každý majitel malého nebo středně velkého podniku je takovým IT specialistou, aby byl schopen ochránit svou společnost před internetovými hrozbami. AVG Business Edition je navržena na míru majitelům malých a středně velkých společností, vyžadujících snadnou údržbu a maximální ochranu. Prostřednictvím zdokonaleného firewallu, inovativní ochrany využívající cloud technologie, síťového instalátoru a vylepšeného reportingu poskytuje AVG 2011 malým a středně velkým podnikům kompletní bezpečnostní řešení, které je vzhledem ke svému jednoduchému uživatelskému rozhraní nejlepší na trhu.

Dostupnost

Volně dostupnou verzi AVG Internet Security 2011 obsahující všechny výše uvedené komponenty je možné stáhnout z odkazu pod článkem, kde najdete také odkaz na AVG Anti-Virus Free Edition 2011, který je dostupný pro domácí použití zdarma. Vyzkoušet můžete také AVG Anti-Virus 2011.

Zdroj: Tisková zpráva

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty