Hlavní navigace

AVG LiveKive zná své ceny

Společnost Grisoft již v únoru tohoto roku avizovala spuštění zálohovací služby zařazené do vlastního serverového cloudu. Ta nyní dostala konkrétní podobu i cenové rozpětí. Služba bude doplňkem antivirového a antispywarového řešení.
David Procházka 7. 4. 2011

Sdílet

V únoru tohoto roku oznámila společnost Grisoft záměr vytvořit cloudovou platformu pro hostování uživatelských datových záloh na zabezpečených serverech. Služba se bude nazývat AVG LiveKive a zdarma nabídne každému majiteli licence AVG prostor pro datové zálohy. Uložením souborů na LiveKive mohou uživatelé využít pěti volných gigabytů na prvotřídně zabezpečené úschovně, stejně jako okamžitý přístup k tomuto obsahu ze všech svých synchronizovaných zařízení. Kromě toho snadné používání AVG LiveKive mění archivaci ze složitého procesu vyžadujícího velké množství paměti v rychlý, efektivní a přirozený způsob zabezpečení důležitých informací a obsahu.

Již při oznámení služby v únoru tohoto roku vznikla beta verze, která měla na základě testů odhalit možná úskalí. Nyní výrobce přistupuje ke komerčnímu zavedení produktu. Jak již bylo řečeno, základní prostor o velikosti 5 GB je zdarma. Připlatit si můžete za jeho rozšíření. Za kapacitu 25 GB zaplatíte za rok 50 USD (cca 900 Kč). Neomezený prostor pro zálohy vyjde na 80 USD (cca 1400 Kč). Služeb pro uložení objemných dat je ovšem na internetu vícero. Například služba Box.net nabízí prostor o velikosti 50 GB za cenu 20 USD měsíčně (cca 350 Kč). Kromě toho, že je konkurence obvykle dražší, tak nenabízí automatizované či přírůstkové zálohy přímo z uživatelského počítače. Zde bude mít Grisoft solidní konkurenční výhodu.

Zdroj: PCMag

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty