Hlavní navigace

AVG Family Safety: bezpečný webový prohlížeč pro Windows Phone 8

<p>&#160;</p>
AVG vydalo bezpečnostní aplikaci Family Safety pro smartphony s Windows Phone 8. Program lze použít i jako bezpečnější alternativu k zabudovanému webovému prohlížeči a navíc je pro majitele WP8 dostupný na Marketplace zcela zdarma.
Martin Tábor 12. 4. 2013

Sdílet

Společnost AVG Technologies se zaměřuje na poskytování internetových a mobilních bezpečnostních řešení, které zajišťují i vyšší soukromí či síťovou optimalizaci. Že se nejedná o žádnou malou firmu, dosvědčují i globální statistiky zákazníků, které v současné době vypovídají o cca 146 miliónech aktivních uživatelů.

AVG Technologies

Aktuálně vydaná freewarová aplikace Family Safety představuje alternativní prohlížeč, který již znají např. majitelé starších WP 7.5. Pro svou práci využívá širokou databází AVG Linkscanner a následně blokuje stránky, které jsou již známé jako škodlivé. Jak sám název aplikace napovídá, lze ji využít i pro ochranu dětí, a to především prostřednictvím jednoduše nastavitelných filtrů.

AVG Family Safety pro WP8

Databázi Linkscanneru lze poté využít i pro blokování přístupu na webové stránky s obsahem pro dospělé, což může znamenat např. i weby spojené s násilím, drogami apod. Sama společnost AVG přišla s průzkumem, podle nějž umí cca 19 % dětí ve věku 2–5 let hrát mobilní hry, avšak jen 9 % dětí stejné věkové kategorie si samo zaváže tkaničky u bot. Především pro rodiče tedy může být aplikace AVG Family Safety velmi užitečným pomocníkem a mobilní verze navíc spolupracuje i tou pro „běžný“ počítač. Konfiguraci tak lze provést pouze jednou a nastavení jednoduše synchronizovat.

Zdroj: avg.com

Autor článku