Hlavní navigace

Avast chce koupit konkurenční antivirus AVG za 32 miliard

V poslední době nekupují firmy jen Microsoft, Google nebo Apple, ale polykají se i menší ryby navzájem. Aktuálně se rozčeřily vody bezpečnostního software a původem české AVG již patří (rovněž českéhu) Avastu.
Martin Tábor 13. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jestliže se o bezpečnost trochu zajímáte, možná vám u Windows nestačí standardní vestavěné řešení s názvem Windows Defender. I když je na prvním místě uživatelova opatrnost, plně aktualizovaný OS a vlastně i všechny ostatní aplikace, nějaký další bezpečnostní software rozhodně není od věci. O vaši přízeň se pak utká mnoho známých značek, z nichž až překvapivé množství pochází z české kotliny (případně domoviny Juraje Jánošíka). Řeč je o Avastu či AVG, které má oficiální sídlo v Nizozemsku, ale kořeny a kanceláře v ČR. ESET je pak slovenský konkurent. Zajímavostí je, že AVG Technologies by mělo v dohledné době patřit Avastu, takže se počet českých hráčů sníží.

Rozhovor s jedním ze zakladatelů a spolumajitelů Avastu (zdroj: Aktualne.tv)

Na druhé straně, zákazník by zatím neměl poznat zhola nic a obě značky budou existovat vedle sebe. Každá firma vlastní mírně jiné know-how a vyjma osobních počítačů se specializuje i na různé oblasti. Třebaže se to nezdá, pozice antivirových firem není aktuálně nijak zvláště stabilní – většina věcí se přesouvá do cloudu a giganti jako Microsoft či Googlu vyvíjejí pro své servery a obchody Store či Play vlastní bezpečnostní řešení. Avast si od případné akvizice slibuje nové technologie a větší potenciál soupeřit s ostatními firmami. Zaměřit se chce právě na cloud, mobilní zařízení a úspěšně se etablovat v odvětví internetu věcí.

Zdroj:  aktualne.cz

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty