Hlavní navigace

Apple zahájil prodej iPhone 4S s velkým očekáváním

Společnost Apple o víkendu začala s prodejem nového modelu iPhone. Prognózy hovoří o předpokládaném prodeji ve výši cca čtyř milionů kusů za pouhé první dva dny, což je zatím bezkonkurenční rekord.
Martin Tábor 15. 10. 2011

Sdílet

Číslo 4 miliony je zatím nejvyšší z odhadovaných. Jiné četné odhady jsou skromější a kloní se spíše k počtu kolem 2 miliónů, což je i tak v historii prodejů přístroje iPhone zatím nevídaný údaj. Například, dnes už předchozího modelu, iPhone 4 se na konci června minulého roku prodalo „pouze“ 1,7 miliónu kusů. Rekordní předpovědi mohou být založeny i na faktu, že oproti předchozím modelům, z počátku prodávaným pouze pro síť operátora AT&T, se současný model nabízí pro mnohem širší skupinu amerických uživatelů.

Bílá varianta iPhone 4S

Dalším faktorem, přispívajícím k velkému zájmu o nový přístroj, může být zcela nedávno úmrtí bývalého ředitele Applu Steva Jobse. V současné době je již např. jisté to, že došlo k překonání kvantitativního rekordu u předobjedávek prostřednictvím internetu. Do konce roku 2011 by se přitom mohlo prodat až 30 miliónů nových přístrojů. Nijak se tak zřejmě nepromítne počáteční zklamání veřejnosti, že dlouho očekávaná novinka není v podstatě žádnou revolucí, ale jen výrazně vylepšeným předchozím modelem. V ČR byl se měl iPhone 4S objevit na trhu koncem října a za nejlevnější verzi zájemci utratí částku okolo 17 000,– Kč.

Zdroj: bloomberg.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty