Hlavní navigace

Apple plánuje Siri v OS X. Přijde v další verzi systému

Prakticky za dveřmi je letošní vydání OS X pro počítače, MacBook, iMac, Mac Pro a Mac mini a do světa tak prosákly první zmínky o chystaných novinkách. Jednou z nich by měla být podpora mobilní asistentky Siri.
Martin Tábor 3. 3. 2016

Sdílet

Hlasové asistentky a asistenti jsou již dlouhou dobu ztělesněním představ o budoucnosti techniky, přičemž v roce 2011 se objevila Siri. V rámci iPhonu 4S šlo o revoluční novinku, i když Siri vlastně nemá na svědomí samotný Apple – vznikla v rámci vojenské organizace DARPA, později se dostala jako aplikace do App Store a Apple již pár týdnů na to vlastnil jak aplikaci, tak firmu, která ji měla oficiálně patentovanou. S vydáním každé verze iOS se pak postupně zlepšují její dovenosti.

OS X – ilustrační obrázek

Jenže přišel Google Now a ještě hůře – Microsoft se svoji Cortanou. Dnes už nikdo neví, zda se Microsoftu podaří Windows 10 skutečně rozšířit i na mobily, takže budoucnost Cortany je vlastně především na desktopu. Bylo  by tak značně překvapující, kdyby by se Siri rovněž nepodívala i na OS X, nicméně teď už víme termín – bude to letos. Uživatelé počítačů od Applu se tak asi mají na co těšit a konkurenční boj možná vývoj těchto technologií ještě více akceleruje.

Zdroj: 9to5mac.com

Autor článku