Hlavní navigace

Apple bohatne stále rychlejším tempem

Apple nedávno publikoval finanční výsledky za třetí fiskální kvartál. Z nich vyplývá, že celkem 68 procent tržeb společnosti pochází z prodeje iPhonů a iPadů. Prodej počítačů činí pouze 18 procent.
Martin Tábor 23. 7. 2011

Sdílet

Čistý zist Applu činí přibližně 7,3 miliardy amerických dolarů. Tržby se zvýšili jenom mezi dvěma čtvrtletími o celých 82 procent a činý 28,6 miliardy dolarů. To je rozdíl, který významně předčil očekávání všech analytiků. Apple rovněž publikoval, že celkem prodal 29 milionů kusů tabletů, za čtvrtletí pak 9,3 milionů. Telefonů iPhone se prodalo 20,3 milionů. Odborné předpoklady hovořily o údajích, které byly cca o 10–15% nižší než je současný skutečný výsledek.

Steve Jobs

Prodej stolních i přenosných počítačů roste významně pomaleji, jelikož část trhu převzaly právě tablety. Dalším z důvodů může být rovněž čekání na nový operační systém Mac OS X 10.7, který Apple právě vydal, a tak chce řada lidí zakoupit nový počítač až s předinstalovaným novým systémem, aby odpadla nutnost placeného upgradu. Aktuální tržní cena společnosti Apple, Inc. činí něco kolem 370 miliard dolarů.

Zdroj: apple.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty