Hlavní navigace

Aplikace pro iPad, které by neměly chybět v žádné domácnosti

Recepty, televizní program i čtečka elektronických knih - to jsou aplikace, které jistě najdou uplatnění v každé domácnosti. Poznejte pohodlí a výhody, které vám dokážou nabídnout kvalitní aplikace pro iPad.
Roman Polášek 27. 7. 2012

Sdílet

Tablety nejsou jenom pro zábavu, ale mohou být používány i pro řadu dalších činností. Poznejte, jak lze pomocí správných programů uplatnit iPad v chodu domácnosti. Usnadní vám život a poskytne třeba zajímavé tipy pro vaše vaření či četbu. Všechny představené aplikace jsou tentokrát v češtině.

TIVIKO – Televizní program

Mezi typické domácí činnosti dnešní doby patří sledování televize. Pokud vám nevyhovují tištěné televizní programy a ani elektronický programový průvodce v digitálním vysílání, můžete využít některou ze specializovaných aplikací, které byly pro iPad vytvořeny. Jednou z nich je i televizní program od služby TIVIKO. Nabízí bohatý přehled o programech českých i světových televizních stanic. Nahlížet lze na program konkrétní stanice, ale i všech zároveň s přehledným zobrazením pořadů na časové ose.

Základní aplikace je zdarma. Pokud byste však chtěli od ní více, například podrobné informace o kterémkoliv pořadu, je nutné koupit plnou verzi. I ta základní však bude většině uživatelů dostačovat.

TIVIKO nabízí zobrazení podobné elektronickým programovým průvodcům

TIVIKO nabízí zobrazení podobné elektronickým programovým průvodcům

TIVIKO nabízí zobrazení podobné elektronickým programovým průvodcům

Televizní program

Velmi podobnou aplikací je i Televizní program Oro TV. I ten poskytuje vysílací plán velmi mnoha nejen českých, ale i zahraničních televizí. Zobrazení programů je však od předchozí aplikace odlišné a dost se podobá klasickým tištěným verzím. Mezi výhody této aplikace patří především možnost vytvářet si vlastní seznamy televizních stanic, takže uvidíte program jen těch kanálů, které vás skutečně zajímají. I tato aplikace je v češtině a zdarma.

Klasický televizní program téměř jako na papíře

Klasický televizní program téměř jako na papíře

Klasický televizní program téměř jako na papíře

Recepty.cz

V každé domácnosti se bezesporu najde větší či menší množství kuchařek. Pokud stále hledáte osvědčené recepty, může vás zaujmout aplikace od služby Recepty.cz. Jak název napovídá, uvnitř naleznete velké množství receptů, které jsou roztříděny podle kategorií či ingrediencí. U každého receptu pochopitelně nechybí fotografie, doba přípravy a ani hodnocení a komentáře ostatních uživatelů. Na aplikaci mě rovněž zaujal chytrý průvodce, který vám pomocí několika kroků doporučí recepty na základě toho, kolik času a jaké ingredience máte k dispozici. Recepty si můžete ukládat do oblíbených a nechybí ani možnost tvorby nákupních seznamů. Tyto doplňkové služby jsou však vázány na registraci v této službě.

Získejte inspiraci pro vaření s aplikací Recepty.cz

Získejte inspiraci pro vaření s aplikací Recepty.cz

Získejte inspiraci pro vaření s aplikací Recepty.cz

Alfréd HD

Chcete-li si evidovat spíše své recepty a chod vlastní domácnosti, můžete vyzkoušet podobně zaměřenou aplikaci nazvanou Alfréd. Evidence receptů je pouze jednou z mnoha jejích funkcí. Současně Alfréd poskytuje i tvorbu nákupních seznamů, evidenci zásob potravin a můžete v něm vytvářet i poznámky. Rovněž umožňuje posílat zprávy či vést evidenci věrnostních karet. Nechybí také správa kontaktů a hlídání důležitých dat. Díky těmto funkcím je velmi všestranným nástrojem, který můžete použít k dokonalejšímu vedení vlastní domácnosti. I tato aplikace je zdarma, v češtině a bohužel některé funkce jsou opět k dispozici až po registraci a přihlášení do služby.

Alfréd poskytuje nejen evidenci receptů

Alfréd poskytuje nejen evidenci receptů

Alfréd poskytuje nejen evidenci receptů

Zlaté Stránky HD

Ať už potřebujete opravit pračku nebo sháníte dovoz pizzy až domů, vždy přijde vhod šikovný katalog firem. Právě takový poskytuje aplikace Zlaté Stránky, která byla pro iPad vytvořena. Umožňuje snadné vyhledávání firem podle klíčových slov nebo na základě adresy. Aplikace pak zobrazí nalezené záznamy v okolí a to nejen v seznamu, ale také na mapě. Ihned tak vidíte, jak daleko se provozovny nacházejí, a dotykem můžete zjistit i podrobnější informace o každé z nich. K dispozici jsou adresy, telefony a často i otevírací doba.

Vyhledávat můžete rovněž podle své polohy a nechybí ani možnost nechat se na zvolené místo navigovat.

Zlaté Stránky pomohou s nalezením těch správných firem ve vašem okolí

Zlaté Stránky pomohou s nalezením těch správných firem ve vašem okolí

Zlaté Stránky pomohou s nalezením těch správných firem ve vašem okolí

iBooks

Patříte-li mezi vášnivé čtenáře, pak jistě zkuste ve svém iPadu čtečku elektronických knih od Applu. Ve formě knihovny zobrazuje všechny stažené knihy, které lze ihned otevřít a ponořit se do čtení. Pro stažení knih je možné použít obchod, do kterého se dostanete přímo z aplikace. Naleznete v něm spoustu děl jak českých, tak i zahraničních spisovatelů. Mezi knihami se často najdou i kvalitní díla, která jsou zdarma. O čtivo tedy rozhodně nebudete mít nouzi.

Samotné čtení vypadá podobně jako listování v knize. Elektronické knihy však nabízejí možnosti, o kterých si můžeme nechat u klasických knih jen zdát. Knihy mohou obsahovat odkazy, jejichž pomocí lze rychle listovat. Rovněž lze v textu vyhledávat a k lepšímu čtení přispívá i rychlá možnost změny jasu displeje, velikosti písma, fontu nebo barevného tématu. Knihu si tak můžete doslova přizpůsobit k obrazu svému pro ještě lepší požitek ze čtení.

Pohodlné čtení i správu elektronický knih poskytuje iBooks

Pohodlné čtení i správu elektronický knih poskytuje iBooks

Pohodlné čtení i správu elektronický knih poskytuje iBooks

A jaké aplikace používáte doma vy?

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty