Hlavní navigace

Americká armáda bude používat Windows 8

Americké ministerstvo obrany uzavřelo tříletý kontrakt s Microsoftem v hodnotě cca 617 miliónů dolarů. Microsoft dohodu včetně částky potvrdil a smlouva tak otevře některým sektorům americké armády přístup k produktům jako Windows 8 či Office 2013.
Martin Tábor 5. 1. 2013

Sdílet

Administrativa amerického ministerstva obrany se dohodla s firmou Microsoft na tříleté spolupráci, která redmondské firmě přinese přibližně 617 miliónů dolarů z veřejného rozpočtu USA. Přesto ministerstvo uvedlo, že díky nové dohodě ušetří každoročně přibližně 70 miliónů. Microsoft v tiskové zprávě píše, že přesně vzato byla zakázka dána firmě Insight Public Sector, která je ve Spojených státech velkým distributorem produktů jmenované softwarové společnosti.

Ilustrační obrázek

Vzhledem k tomu, že smlouva se svým rozsahem týká asi 75 procent všech zaměstnanců US Army, US Air Force a Defense Information Systems Agency, jde zatím o nejkomplexnější licenční smlouvu uzavřenou s americkou armádou. Díky období, na kdy je dohoda sjednána, je navíc realitou i fakt, že kontrakt do armádních kanceláří přinese především operační systém Windows 8 a nový kancelářský balík Office 2013. Minimálně občané Spojených států tak musí věřit, že tento krok nijak zásadně obranyschopnost jejich země neochromí a největší hrozbou tak i nadále zůstane zřejmě nebezpečí terorismu.

Zdroj: neowin.net

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty