Hlavní navigace

Amazon prodal více elektronických než běžných knih

Letošní Vánoce se dost možná zapíšou do historie. Největší prodejce knih na světě, společnost Amazon, totiž ohlásila, že kolem Vánoc poprvé v historii prodala více elektronických než papírových knih.
David Sillmen 30. 12. 2009

Sdílet

V našich končinách se na výraznější prosazení elektronických knih, takzvaných „e-books“, stále čeká, podle všeho to ale už nebude trvat dlouho a čtení na k tomu určených přístrojích přijde jako blesk z čistého nebe. Tedy za předpokladu, že zdejší vývoj bude s jistým zpožděním kopírovat ten americký.

Ani tam se elektronické knihy ještě před pár lety netěšily valné oblibě. Letos už ale ve vánočních prodejích překonaly knihy klasické, tedy papírové. Tvrdí to největší internetový prodejce knih, společnost Amazon. Jde tudíž o poměrně reprezentativní vzorek, který by teoreticky mělo jít vztáhnout i na celý trh.

Amazon nabízí také vlastní čtečku Kindle. Logicky i ona se těšila velké přízni „ježíšků“. Umístila se mezi trojkou nejpopulárnějších přístrojů, kde jí sekundoval iPod Touch 8 GB a Garmin Nüvi 260W. Podle finančního ústavu vygeneroval už Amazon Kindle obrat ve výši 624 milionů dolarů. Za pět let by se měl dostat na 1,8 miliardy dolarů.

Zdroj: PCGH

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty