Hlavní navigace

Adobe Flash 10.1 hotov. Ale jen pro počítače

Adobe Flash se dočkalo nové verze. 10.1 je přitom do jisté míry přelomová. Měla by totiž přinést zcela totožné funkce pro počítače i chytré telefony. Zatím však vyšla pouze pro počítače.
David Sillmen 11. 6. 2010

Sdílet

S novou verzí Adobe Flash 10.1 chce společnost Adobe sjednodit schopnosti flashe pro počítače i chytré telefony. Zatím však vyšla pouze varianta pro Windows, Linux a Mac OS X. Majitelé přístrojů se Symbianenm, Androidem, webOS, Windows Mobile a Blackberry si ještě nějaký čas budou muset počkat. Majitelé iPhonů se pak kvůli politice Apple, která Flash zamítá, nedočkají vůbec. Pro webOS se měla objevit betaverze Flash 10.1 už začátkem tohoto roku, ale dosud se tak nestalo.

Flash 10. přináší jisté změny a vylepšení, které by na mobilních či méně výkonných zařízeních měly pro uživatele znamenat výhodu. Obzvlášť zajímavá je akcelerace skrz grafickou jendotku (H.264 Videocoding). Tahle funkce ale zatím ve verzi pro Mac OS X chybí. Nová je také podpora multitouche a ovládání gesty. Adobe rovněž opravilo 32 bezpečnostních chyb. Kdo tak Flash často využívá, měl by si novou verzi určitě stáhnout.

Zdroj: OSI

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty