Hlavní navigace

5 zábavných her pro dlouhou chvíli s iPadem

Zábava je jedním z hlavních důvodů, proč si lidé pořizují iPad. Hraní her má na něm totiž své kouzlo díky pohybovým senzorům a dotykovému ovládání. Představujeme 5 originálních her, které jistě zaujmou.
Roman Polášek 18. 5. 2012

Sdílet

iPad je výborně přizpůsoben ke hraní her. Nabízí totiž možnosti ovládání, které na počítači běžně k dispozici nejsou. Díky tomu je hraní na iPadu originální, chytlavé a mnohem více přirozené pro řadu činností. Ať už patříte mezi nadšené či jen příležitostné hráče, následující hry by vaší pozornosti neměly uniknout.

Where's My Water?

Hlavním cílem hry je dostat vodu k malému krokodýlovi, který na ni čeká ve vaně. K tomu však vede většinou dlouhá cesta v podobě potrubí a hlíny, přes kterou je třeba se správně prokopat, aby voda tekla tou cestou, kudy má. A úkol je to často velmi nelehký. Hra totiž vyžaduje rychlost, zručnost a logické uvažování, jinak voda odteče pryč a nezbude nic jiného, než smutný krokodýl.

Kromě realisticky tekoucí či z trubek stříkající vody se zde setkáte také s dalšími doplňkovými prvky, kterými jsou přepínače, spouštějící jiné akce, kohoutky pro pouštění nové vody nebo třeba řasy, které při styku s vodou velmi rychle rostou a mohou znepříjemnit plnění úkolu.

Kromě zalévání krokodýla můžete rovněž splnit nepovinnou část, kdy je třeba namočit všechny kačenky umístěné ve scéně, či najít předměty ukryté v hlíně. Aplikaci si můžete zdarma vyzkoušet v bezplatné variantě, která nabízí několik ukázkových kol, ve kterých jistě pochopíte základní princip hry. Za velmi malý poplatek lze pak získat všech více jak 200 levelů, které jistě zabaví na dlouhou dobu.

Dokážete dopravit vodu až do vany malého krokodýla?

Dokážete dopravit vodu až do vany malého krokodýla?

Dokážete dopravit vodu až do vany s malým krokodýlem?

Zed's Alchemy

Máte bujnou fantazii a baví vás objevovat nové věci? Pak vás jistě zaujme hra s názvem Alchemy. Její podstatou je objevování nových kombinací stavebních prvků. Z nich pak vznikají prvky nové. Ze země a ohně vznikne láva, ze vzduchu a země prach. Tvorbou těchto nápaditých kombinací vznikají nové prvky, které pak můžete použít k vytvoření zcela nových sloučenin a později i k velmi pokročilým vynálezům. Kombinace vyžadují velkou fantazii, logiku a často i štěstí, protože některé nejsou úplně zřejmé.

S rostoucím množstvím prvků hra nabírá na obrátkách, dají se tvořit původně neočekávané věci, avšak roste i množství možných kombinací, které velmi zvedá náročnost. Odhalení všech 380 prvků je pak úkolem téměř nemožným.

Aplikace je naštěstí v češtině a díky tomu je snadno srozumitelná. K dispozici je placená verze, ale pokud vám nebude vadit zobrazující se malá reklama, jistě si vystačíte i s verzí bezplatnou.

Zvládnete odhalit všech 380 prvků, které hra Alchemy skrývá?

Zvládnete odhalit všech 380 prvků, které hra Alchemy skrývá?

Zvládnete odhalit všech 380 prvků, které hra Alchemy skrývá?

Five-O

Znáte hru Scrabble, ve které je cílem poskládat z dostupných písmen co nejlépe ohodnocené slovo? Pak jistě rychle pochopíte i pravidla hry Five-O, která z této hry vychází, avšak nehraje se s písmeny, ale pouze s čísly. Cílem je poskládat řadu čísel, která má maximální délku 5 políček, a přitom je jejich součet dělitelný pěti. Vedlejším efektem je pak výborné procvičení základních matematických operací, protože bez správného součtu řadu neposkládáte.

K získání co nejvyššího hodnocení je nutné využívat bonusových polí na hrací ploše, které body nejen přičítají, ale i násobí.

Bezplatná verze hry nabízí střední obtížnost. Pokud je vám málo, nebo budete toužit po dalších možnostech, můžete sáhnout po verzi placené, která za malý poplatek nabízí chytřejší algoritmus na straně protihráče, možnost hraní online, nebo možnost hry více lidí na jednom zařízení. Aplikace je občas poskytována zdarma, takže pokud si ji oblíbíte a vyčkáte na správnou dobu, není třeba za ni platit.

Procvičte svůj mozek a porazte umělou inteligenci v číselné obdobě hry Scrabble

Procvičte svůj mozek a porazte umělou inteligenci v číselné obdobě hry Scrabble

Procvičte svůj mozek a porazte umělou inteligenci v číselné obdobě hry Scrabble

Sprinkle

Další hrou, ve které je voda hlavním motivem, je Sprinkle. V roli hasiče máte za úkol správným posunem a natočením hadice uhasit všechny požáry, které ohrožují malé modré obyvatele dřevěných domečků. Hra často není pouze o uhašení požárů, ale i o vyřešení logických hádanek, bez kterých není možné dopravit vodu na potřebná místa. Díky dobře zpracovanému chování vody je hra velmi dynamická. Vždy je potřeba jednat rychle, aby se oheň příliš nerozhořel.

Kvalitu splnění každého kola pak vyjadřuje množství vody, které zbylo. Díky tomu je možné neustále bojovat o lepší skóre se zlepšovat se. Bezplatná verze hry nabízí jako ochutnávku 12 kol. Placená pak více než 60 a rovněž žebříčky, díky kterým můžete měřit své umění s ostatními.

Ujměte se role hasiče a uhaste všechny požáry ve hře Sprinkle

Ujměte se role hasiče a uhaste všechny požáry ve hře Sprinkle

Ujměte se role hasiče a uhaste všechny požáry ve hře Sprinkle

Labyrinth 2 HD

Pokud skutečně chcete využít pohybových senzorů iPadu, pak vyzkoušejte Labyrinth. Hra se totiž ovládá jeho nakláněním. Jedná se o bludiště, ve kterém je cílem dopravit kuličku do cíle. V cestě vám však stojí zrádné díry a další překážky, které vyžadují pevnou ruku pro elegantní průjezd mezi nimi.

V bezplatné verzi hry je k dispozici 23 ukázkových bludišť různé obtížnosti, ve kterých jsou vám představeny možné druhy překážek. Samozřejmostí je měření času, který jste potřebovali pro zdárné splnění kola. Porazit časy referenční pak vůbec není snadné.

Ukažte svou zručnost a dostaňte kuličku na konec bludiště

Ukažte svou zručnost a dostaňte kuličku na konec bludiště

Ukažte svou zručnost a dostaňte kuličku na konec bludiště

Prostor pro vás

Máte oblíbenou hru, která vás neustále baví? O své zkušenosti se můžete podělit s ostatními čtenáři v diskuzi pod článkem. Inspirujte ostatní a pomozte najít další zábavné a originální hry, které si zaslouží pozornost a vynikají nad ostatní.

Autor článku