Hlavní navigace

200.000 Android mobilů denně

Operační systém Android mohutně roste od svého vzniku, v posledních dvou měsících ale opravdu masivně. Ještě v květnu bylo denně aktivováno zhruba 100.000 přístrojů s Androidem, v červenci to bylo dvojnásobné množství.
David Sillmen 8. 8. 2010

Sdílet

Podle manažerů Google zodpovědných za operační systém Android, Jonathana Rosenberga a Patricka Pichetta, je budoucnost této platformy růžová. Vývojáři sice přiznávají, že Android je dosud ztrátový projekt, jehož výdělky z reklamy jsou v podstatě přehlédnutelné. To ale podle nich nebude trvat dlouho. Velkým příslibem je totiž bezprecedentní růst Androidu.

Ačkoliv už je tento operační systém na trhu už dva a půl roku, pořád roste neuvěřitelně rychle. V první polovině tohoto roku vzrostl objem vyhledávání přes Android, tedy hlavní byznys Google, o 300%. Ještě zajímavější je nárůst denních aktivací přístrojů s Androidem. Ještě před dvěma měsíci bylo denně aktivováno 100.000 smartphonů s Androidem, nyní už je to 200.000.

Také podíl na trhu Androidu roste. Ve Spojených státech amerických už Android trhu se smartphony dominuje, když ho používá 34% vlastníků chytrých telefonů. V roce 2009 bylo prodáno pět milionů telefonů s Androidem, v roce 2011 by to podle společnosti iSuppli mělo být už 75 milionů.

Zdroj: PCGH

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty